Piet Gerrits (1878-1957), Religeus Historieschilder

Piet Gerrits (1878-1957)
Religeus Historieschilder
.
Auteur: Leo Ewals.
Formaat: Hardcover, 336 pagina's, 28 cm.
Beschikbaarheid: Bij de Stichting Piet Gerrits via het bestelformulier.
Kosten: € 25,00, eventuele verzendkosten € 7,65 (buiten het Rijk van Nijmegen)

Over Piet Gerrits

Piet Gerrits heeft maar dan vijf jaar in het Midden Oosten gewoond, waar hij de wereld van de Bijbel bestudeerde. Terug in Nederland werd hij al snel beschouwd als de autoriteit bij uitstek als het ging om kennis van de cultuur van het oude Israël. Hij werd artistiek vormgever van de Heilig Land Stichting en kreeg diverse opdrachten voor schilderingen en mozaïeken in kerken en kapellen in den lande. Zijn indrukwekkendste werk is ongetwijfeld de Cenakelkerk op de Heilig Land Stichting, omlanga uitgeroepen tot een der mooiste kerken van Nederland.

Over de auteur

Auteur Leo Ewals studeerde kunstgeschiedenis en Franse letteren aan de universiteit van Nijmegen en de Ecole du Louvre in Parijs. Hij ontwikkelde twee specialismen. Als kenner van de Franse romantiek werkte hij mee aan projecten in binnen- en buitenland en met zijn kennis van twintigste eeuwse Nederlandse kunst schreef hij monografieën over Ted Felen, Jan van Doorn, Gerard Mathot, Jac Maris, Aalbert Meertens, Els Tervoort, Peter Roovers, Wim Zurné, Gab Smulders, Wim van Woerkom, Elly Kuipers en anderen. Dit rijk geïllustreerde boek is gewijd aan Piet Gerrits, een van de belangrijkste vaandeldragers van het Rijke Roomse Leven van weleer.

Bestellen

Het boek is tot stand gekomen mede dakzij sponsoring van: Sormani fonds, Nuijen fonds, SHS fond, Gravin van Bylandt Stichting. Het is verkrijgbaar bij de Stichting Piet Gerrits via het bestelformulier. De prijs bedraagt € 25,00. Het is ook mogelijk om een exemplaar te bestellen door een e-mail te sturen ....

Inlichtingen

Leo Ewals.
e-mail: stichting@pietgerrits.nl