NIEUW boek over Piet Gerrits :
te koop via deze website : "Piet Gerrits (1878-1957, Religieus Historieschilder)
"Ook hier te koop : Het Heilige Land van Piet Gerrits (1878-1957)
Belastingvoordeel donateurs : Onze stichting is erkend als culturele ANBI

Nieuwsberichten en Artikelen

 1. Kruisweg in de kunst en media
  Tentoonstelling: Uit de collecties van o.a. Ignace Schretlen, Piet Gerrits en Stadelmaier B.V.
  Datum en locatie: KDC, Maart - April 2019, elke werkdag van 9.00 - 16.30 uur. toegang gratis. Universiteitsbibliotheek, 1e verdieping en studiezaal KDC. Radbouduniversiteit, Erasmuslaan 36, 6525 GG Nijmegen.
  Lees verder ...
   
 2. Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten
  Auteur: Dr. Leo Ewals
  Onderwerp: Onlangs ontving onze stichting een bijzondere tekening van Piet Gerrits. Een voorstelling met een harpspelende David en een gekruisigde Jezus. De tekening is voorzien van een opdracht: "Voor N. A. Savenij (sic). In hoge waardering Piet Gerrits '54".
  Lees verder ...
   
 3. De Tijd Vliedt
  Auteur: Dr. Leo Ewals
  Onderwerp: Onlangs dook in een particuliere verzameling een bijzondere ingelijste aquarel op van Piet Gerrits (1878-1957). De eigenaar meende zich te herinneren dat het in 1913 op een tentoonstelling was gekocht en vroeg of wij wat konden vertellen over de voorstelling. Hoewel ons uit de artistieke nalatenschap van de kunstenaar geen gegevens bekend zijn die hierover uitleg kunnen geven, kunnen we toch, aan de hand van de voorstelling zelf, al wel het een en ander opmaken.
  Lees verder ...
   
 4. Piet Gerrits en de Heilig Landstichting
  Auteur: Dr. Leo Ewals
  Nota Bene: Dit artikel is hier gepubliceerd met toestemming van de Stichting Devotionalia.
  Onderwerp: In het glooiend heuvellandschap tussen Nijmegen en Groesbeek ligt Heilig Landstichting. Een uniek devotiepark waar de belangrijkste momenten uit het leven van Jezus in beeld zijn gebracht. Het park trekt nog ieder jaar tienduizenden bezoekers en geniet grote bekendheid, ook buiten de landsgrenzen. Veel minder bekend echter is dat een interessant kunstenaar heeft vorm gegeven aan dit park: Piet Gerrits.
  Lees verder ...
   
 5. De Cenakelkerk een van de mooiste kerken van ons land
  Onderwerp: Het bericht haalde het NOS Journaal van 4 juli: de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting is een van de elf kerken die geselecteerd zijn voor het project Het grootste museum van Nederland. Piet Gerrits werd daarbij met name genoemd als de kunstenaar die bepalend is geweest voor de uitzonderlijke kwaliteiten van deze kerk.
  Nota Bene: U kunt de journaal-uitzending nog bekijken: klik op "Lees verder" en volg de link onderaan de pagina.
  Lees verder ...