NIEUW boek over Piet Gerrits :
te koop via deze website : "Piet Gerrits (1878-1957, Religieus Historieschilder)
"Ook hier te koop : Het Heilige Land van Piet Gerrits (1878-1957)
Belastingvoordeel donateurs : Onze stichting is erkend als culturele ANBI

De Cenakelkerk een van de mooiste kerken van ons land

Het bericht haalde het NOS Journaal van 4 juli: de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting is een van de elf kerken die geselecteerd zijn voor het project Het grootste museum van Nederland. Piet Gerrits werd daarbij met name genoemd als de kunstenaar die bepalend is geweest voor de uitzonderlijke kwaliteiten van deze kerk. De onderste alinea op deze pagina start met een link naar de uitzending.

Het project heeft tot doel de kunstschatten die de kerken herbergen meer toegankelijk te maken voor het publiek, aangezien de meeste kerken in de regel alleen geopend zijn tijdens kerkdiensten. Door middel van ruimere openingstijden en een audiotour zijn de bij het project aangesloten kerkgebouwen nu voor iedereen van binnen en buiten goed te bezichtigen. De informatie op de audiotours is samengesteld door deskundigen van Museum Catharijneconvent, hét nationale kenniscentrum op het gebied van religieuze en kerkelijke kunst. De openingstijden van de Cenakelkerk zijn donderdag t/m zondag van 14.00 – 16.30 uur (in de winter gelden aangepaste tijden).

De Cenakelkerk is een ontwerp van de bekende architect Jan Stuyt, maar het is Piet Gerrits die zijn stempel op het interieur heeft gedrukt en verantwoordelijk is voor de oriëntaalse, on-nederlandse uitstraling van deze kerk. Voor deze kerk zie ook de wikipedia-pagina, voor het project zie www.grootstemuseum.nl.

》NOS Journaal 4 juli 2017: De mooiste kerken worden besproken vanaf 20:48 (20 minuten en 48 seconden na aanvang). NB: De uitzending wordt voorafgegaan door twee reclames van in totaal 30 seconden. Tijdens de reclames kan het beeld verspringen. Het beeld is echter wel goed tijdens de Journaal-uitzending. Als de link hierboven niet goed werkt kunt u ook de NPO-website bezoeken.